Biografie

Het was december 1968

Om precies te zijn op zaterdagmorgen 21 december, het begin van de winter, om 8:35 uur stuurde ik mijn eerste muzikale noten, in de vorm van een oorverdovend geschreeuw, de slaapkamer van een klein boerderijtje in het Achterhoekse Gaanderen binnen.

In Gaanderen beleefde ik ik ook heel mijn jeugd. Al ik heel jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de muziek. Met enige regelmaat ging ik met vader mee om sigaretten te kopen in Café Meijnen, toen de thuishaven van de band Normaal. Bennie Jolink pakte me dan op en zette me op tafel met de woorden "zo schoon deern, zing voor mij eens een mooi liedje". Dit monde dan uit in het nummer "Marietje" van Hydra, dit omdat het een populair nummer in die tijd was en ik het goed kon zingen. Na het "optreden" kreeg ik dan een knaak of een glas limonade van Bennie.

In mijn schooltijd mocht ik graag mee doen aan optredens op school in de vorm van een "Soundmixshow" of een "Playbackshow". Echter begon mijn muzikale loopbaan pas in 2011. Door mijn werk kwam ik in verschillende verpleeghuizen waaronder 1 in Pannerden, waar ik 2 jongens leerde kennen die daar de ouderen vermaakten met hun zang. Ik bleef met regelmaal ook even staan kijken en raakte wat aan de praat. Na een paar keer oefenen ben ik ook op gaan treden in dit verzorgingshuis. Deze ouderen zijn altijd een zeer dankbaar publiek geweest voor mij en ik zal ook altijd graag blijven optreden voor deze groep mensen. Al snel kreeg ik weer het plezier in het zingen en stond in mum van tijd niet meer alleen in dat ene verpleeghuis in Pannerden, maar in vele verpleeghuizen in de gehele omtrek. Niet lang daarna dook ik voor de eerste keer de IBeat studio in Zelhem binnen om voor het eerst van mijn leven een aantal nummers op te nemen. Het worden een aantal covers van artiesten die mijn grote voorbeeld zijn, zoals: Marianne Weber, Rita Hovink en Dana Winner.

29 juni 2014 kom mijn debuutsingle uit. Roy Otters schreef mijn eerste nummer wat getiteld ging als: “Alles wat ik vraag”. In datzelfde jaar komt ook nog het nummer “Kom jij eens hier” en mijn eigen geschreven nummer “Van mij!” uit. In maart 2015 komt mijn 4de nummer “Ik ben met jou uitgepraat” uit. Een nummer uit de Goldstar studio van Emiel Hartkamp. Later in dit jaar neemt ik nog drie duetten op, 3 schitterende covers die door treurige omstandigheden helaas nooit officieel zijn uitgekomen.

Na deze nummers wordt het ruim een jaartje stil rondom mij. Door ziekte en tegenslag lukt het mij niet om me volledig op het zingen te kunnen concentreren. Begin februari 2017 begin ik mijn grote hobby weer op te pakken en zing ik de tweede stem in het nummer van mijn goede vriend Willem Jansen, “Het mooiste uit het leven”. Een heerlijk meezing nummer wat erg goed aanslaat. Zelf zou ik dat jaar ook weer met een nieuw nummer komen, maar ondanks vele aansporingen van mijn kant, lukt het niet om dat nummer in 2017 uit te brengen. 

Als ik ga

2018..... Het wordt uiteindelijk pas mei wanneer dan eindelijk mijn 5de nummer uit komt. “Eerst zien…..dan geloven” heet deze verassende nieuwe singel. Afkomstig uit Studio Evolution van Marco Luesink. Een sound gebaseerd op de Duitsche schlager, waar ik zelf helemaal weg van ben. Dan op 5 december komt haar eigen geschreven nummer “Als ik ga” uit, een Duitse cover, waarvoor Bryan Stelten van Artists Choice de muziek opnieuw maakte en opname verzorgde. Dit nummer heb ik opgedragen aan mijn overleden moeder.

2019..... een nieuw jaar, met een nieuwe single. Op 14 februari komt, ook uit Studio Evolution van Marco Luesink, alweer mijn 7de solo single uit. Dit heerlijke frisse nummer luistert naar de titel “Zolang de wereld draait”, exact de sound waarop ik zo gek op ben. Na het duet met Willem Jansen kreeg ik in de loop van de jaren vaak de vraag om een een duet op te nemen, ik mag wel zeggen dat ik hier heel selectief in ben. Later in dat jaar (1 december) breng ik samen met mijn vriend Martino Burger een EP uit met daarop 4 nummers, 2 duetten en ieders 1 solonummer. De singel die daar van uit komt is verassend Engelstalig en luistert naar de naam "Baby don't go". Een  heel ander geluid dan dat men van mij is gewend, het is namelijk een country nummer.

2020..... een jaar wat een topjaar moest gaan worden. Helaas mocht het niet zo zijn door de crisis. Wel veel tijd kunnen steken in mijn muziekproject, "Muziek uit het Hart", wat ik ruim 5 jaar geleden samen ben gestart met Willem Jansen en SNM-Entertainment. Ondanks dat de optredens hiervoor helemaal stil zijn komen te liggen, hebben we toch vele zorginstellingen waar we elk jaar weer opnieuw komen verrast met een korte 1,5 meter sessie van ons programma.

Alles wat 2020 had moeten brengen is doorgeschoven naar 2021. 2021 wordt dan ook een geweldig jaar met vele verassingen..........wordt vervolgd